TR | EN
ERASMUS PROGRAMI DİL SINAVI BAŞVURULARI
5.12.2018

Sayın Öğrenciler,

 

 

2019-2020 akademik yılında faydalanılmak üzere Erasmus başvuruları 4-22 Şubat 2019 tarihlerinde alınacak olup, çalışma takvimimize uygun olarak 3 Aralık 2018 tarihi itibariyle web sayfamızda ilana çıkılmıştır. Bu vesileyle hatırlatmak istediğimiz ve sıkça soru aldığımız önemli bir konu var;

Yabancı dil sınavı Erasmus başvurularından ayrı olarak yılda iki kez yapılmakta olup, dil sınavı başvuruları da ayrıca alınmaktadır. Yılda iki kez sınav organize ediliyor olması, iki Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvurusu alınacağı anlamına gelmemektedir. Yalnız, Erasmus programının farklı projeleri (Öğrenim, Staj, Konsorsiyum, KA107 vb.) farklı zamanlarda alındığından, öğrencilerin başvuru esnasında bir dil puanına sahip olmalarını ve farklı sınavlarda kendilerini deneyerek, başarılarını yükseltmeleri amaçlanmaktadır.  

Öte yandan, sınavın yılda iki kez düzenlenmesi, başvuruların sadece online olarak alınması ve başvurunun tamamen ücretsiz olması, başvuru yapıp sınava girmeyen öğrenci sayısında artışa sebebiyet vermektedir. Bu durum bizi önlem almaya ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından her sene yayınlanan Erasmus Uygulama El Kitabı’na uygun olarak, gerekçesiz, kişisel gerekçelerle ve belgelendirilmeden sınava girilmemesi halinde, Sınava gerekçesiz, kişisel gerekçelerle ve belgelendirilmeden sınava girilmemesi halinde, öğrencinin bir sonraki toplam başarı puanından 5 puan kesinti yapılacaktır.

Erasmus başvurusu esnasında bir dil puanı ibraz etmek zorunlu olup, hangi sınavların kabul edildiği web sayfamızda anlatılmıştır. Dil sınavına girmiş olmak, Erasmus programına başvurmaya ve programdan faydalanmaya yeter şart değildir.

 

 (Başvuru linki iro.ogu.edu.tr adresinde 4-22 Şubat 2019 tarihleri arasında aktif olacaktır.)

 

İyi çalışmalar dileriz.